V dnešní době je už velice málo takovýchto útulných hospůdek, ve kterých se o víkendech pravidelně scházejí osadníci ze srubů a chat z okolí a které křepčí rykem chlapské zábavy a halasným zpěvem za doprovodu kytar. Její historie začala v roce 1920, kdy si cestář a povozník Václav Tater se svou ženou postavili v zatáčce pod lesem malý domek. Přivydělával si tím, že stáčel pivo do lahví, roznášel ho po okolních chatách a prodával kolemjdoucím. S rostoucím počtem chat okolo řeky přibývalo hostů, především trampů, kteří v létě sedávali u dřevěných stolů před domkem, v zimě nebo za špatného počasí se tísnili kuchyni, která byla zároveň výčepem. Časem se už dovnitř nevešli, a proto se v roce 1935 musel přistavět lokál. Tak vznikla skutečná hospoda, které se začalo později říkat Tatera-bar neboli Interpajzl „U Taterů“. Při stavbách přehrad, nejprve štěchovické později slapské, ji navštívilo mnoho lidí ze všech koutů Čech a tím se stala velice známou, a to nejen mezi trampy.
Kvůli velké návštěvnosti v byl uvnitř stále nedostatek volného místa, a tak muselo dojít k jejímu dalšímu rozšíření, kdy byla zděná garáž pod hospodou v roce 1968 přestavěna na salónek s barem ve westernovém stylu zvaný Zvláštní škola. Od roku 1989 tento salónek překrývá otevřená veranda, kde se sedává v parném létě. Roku 1940 si syn Václava Tatery František přivedl slečnu Antonii Krchovou, pozdější babičku Taterovou, a společně začali hospodu dlouhé roky provozovat. Hostinský Franta Tater byl svérázná postava, o jeho veselých kouscích se stále vypráví. Po jeho smrti vedla hospodu pevnou rukou babička Taterová, která se stala legendou. Přes svůj vysoký věk (84 let) stále obsluhovala až do svého skonu v roce 2004. V současné době provozuje hospodu babiččin syn Pavel s manželkou Bedřiškou, na její nakládané pikantní Hermelíny, výborné utopence nebo domácí polévky se stahují gurmáni z okolí a kolemjdoucí trampové a turisti.